Köper & Säljer Fastigheter

 Eftersom vi har kontakter inom fastighetsbranschen kan vi på Köper Sterbhus i

Tack vare våra kontakter inom fastighetsbranschen kan vi på Köper Sterbhus i Stockholm hjälpa dig om det är hus efter en släkting eller annat dödsbo som behöver avyttras. Vårt mål är att vara den absolut bästa lösningen för dig!

Vi erbjuder dig kostnadsfri rådgivning och värdering av huset eller lägenheten och du får dessutom ett lämpligt kostnadsförslag därefter. Det är först efter detta som du beslutar dig ifall du vill använda våra tjänster. När väl du har bestämt dig för att anlita oss för att sälja hus eller lägenhet hos oss sätter vi oss ner och går igenom alla praktiska detaljer inför försäljningen: “Vem tömmer huset?”, “Vem städar?” osv.

När bostaden väl är förberedd för försäljning så läggs den ut på marknaden. Vi sköter allt som har att göra med marknadsföring, visning, budgivning, pappersarbete, kontakter med bank, dödsboet med mera. Du kan alltså luta dig tillbaka medan vi gör grovarbetet.

Vi vill att du ska känna dig trygg och nöjd från hela vägen från sälj till ny köpare. Du kan överlåta alla bekymmer åt oss så tar vi hand om dem på bästa möjliga vis med hjälp av vår kunniga och kvalitetssäkra medarbetares trygga händer.

Är du på jakt efter ett hus eller lägenhet så står vi naturligtvis till tjänst även där och vi gör allt för att du ska kunna hitta just ditt drömboende.

Tveka inte att kontakta oss!

Du når oss på mailen:                           hus@köpasterbhusstockholm.se

Eller på telefonnummer:                       08 – 25 64 15  0708 – 25 64 15

Alla vardagar:                                         09.00 – 17.00

Övriga tider enligt överenskommelse!   

Råd vid att sälja hus

Att sälja hus är en komplex process speciellt vi ett dödsbo. Det finns mycket som du behöver tänka på för att allt ska resultera i en bra affär. En husförsäljning kan bero på mycket – skilsmässa, separation, dödsbo med mera, men även om vi knappast kan lösa alla problem så är vi bekväma i vår valda nisch.

 

Nedan kommer du få några tips och råd för dig som säljare så att du är bättre förberedd om du vill sälja ditt hus genom oss på Köpa Sterbhus i Stockholm eller privat.

När ska jag sälja huset?

Att sälja sitt hus kan vara jobbigt känslomässigt. Gör aldrig ett förhastat beslut på den fronten direkt efter en separation eller ett dödsfall utan se till att du gör det som en planerad handling. Tyvärr sker de flesta småhusförsäljningarna i samband att man skiljs. Att sälja snabbt innebär ofta en dålig affär helt enkelt eftersom försäljningen inte blir planerad.

Undvik också att sälja huset under större visningshelger då utbudet ökar vilket innebär lägre priser. Som exempel brukar september till december vara bra månader att sälja sitt hus på, särskilt i studentstäder.

Hur mycket ska huset värderas till?

Huspriserna påverkas av utbud och efterfrågan och viktiga faktorer är makrofaktorer som bolåneräntan och arbetsmarknaden. Dessutom är husets egenskaper viktiga, framför allt aspekter som läge och skick. Framförallt renovering är en bidragande faktor då detta kan bli kostsamt för en potentiell köpare. Ifall du inte är säker på exakt vilken prisklass du ska lägga dig i kan du kolla på vad liknande bostäder har gått för i ditt område. Mäklare och bostadsportaler är generellt sett bra måttstockar i denna frågan.

Tips och råd när man säljer hus

Vid vilken säsong är det bäst att sälja mitt hus?

Exakt när det är optimalt att sälja ditt hus beror ofta på vilka säljpunkter ditt hus har. Har du ett bra och kostnadseffektivt uppvärmningssystem är vintern ett bra alternativ då detta kommer vara vad folk letar om. Har du istället tillgång till strandtomt eller stor trädgård är istället sommarmånaderna klokare val.

Behöver jag verkligen juridisk hjälp när jag säljer mitt hus?

Hardu inte själv relevant kompetens på området kommer du behöva juridisk hjälp när du säljer ditt hus. I de flesta fall löses detta genom att du anlitar en mäklare, då dessa sköter allt juridiskt pappersarbete men fortfarande låter dig ta de avgörande besluten. Förmedlingsuppdraget sker under ansvar av mäklaren och inte företaget denna jobbar för.

Det är alltid en god idé att vända sig till en advokat för juridisk hjälp när du säljer ett hus, särskilt ifall det börjar riktas med anspråk. Under förhandlingar med möjliga köpare kan dessa komma med nya anspråk i vilka fall det är praktiskt att ha en kunnig person på området tillgänglig och nära till hands.

Behöver jag någon försäkring?

Det mest relevanta på området skulle i detta fallet vara en överlåtelseförsäkring, vilken skyddar dig mot eventuella dolda fel. I korta drag skyddar denna säljaren från fel som skett utanför dennes kontroll, såsom felaktiga elinstallationer och undermåliga våtutrymmen. Det finns försäkringar i flera nivåer både för köpare och säljare, så var noga med att välja vad som känns mest relevant för just din situation. Rådfråga ditt försäkringsbolag om du skulle vara osäker.

Dokumentera ditt gamla hus

Av rent sentimentala skäl är det alltid klokt att ta lite bilder på ditt gamla hus. Du har troligtvis många minnen du inte vill bli av med och att ha bilder du kan förknippa med dessa underlättar. Av rent legala skäl är detta också en bra idé. I vissa fall kan köpare höra av sig efter flera veckor och hävda att du skadat huset innan du sålt det. I dessa fall är det bra om du har fotografiskt och nedskrivet bevis på exakt i vilket skick du sålt bostaden i. Få personer kan besdrida en faktisk bild.

Vilken mäklare ska jag använda?

Med nära 7000 registrerade mäklare i sverige så finns det minst sagt mycket att välja emellan. Var noga med att du väljer någon som är rekommenderad, gärna av personer du känner själv. Vissa prioriterar arvodet högre än tjänsten, så det finns en hel del som slarvar. En bra tumregel är att kolla om mäklaren är auktoriserad, för detta innebär att de har vissa lagar och regler de måste följa. Ett annat bra tips är att kolla med din mäklare hur många jobb denne har på gång när du vill sälja ditt hus. En stor arbetsbörda innebär troligtvis att ditt uppdrag prioriteras lågt.

Sälj hus utan mäklare

Vill du spara pengar kan du såklart sälja huset själv. Detta kan leda till mellan 70 000 och 100 000 kronor lägre utgifter från din sida, vilket kan se attraktivt ut. Du behöver dock stå för allt pappersarbete själv, vilket kan vara både svårt och jobbigt, så det är upp till dig huruvida du prioriterar bekvämlighet eller inte.

Insisterar du på att sälja på egen hand finns det flera portaler du kan utnyttja i detta syfte. Internet har gjort det lättare än någonsin tidigare att sälja hus och lägenheter, så har du ambitionerna så finns möjligheterna.

Tips och råd vid att sälja hus!

 

Måste jag informera om det fel på huset?

Du har som säljare upplysningsplikt för alla fel du är medveten om på huset. Du kan dock komma undan ifall de upptäckta felen borde ha upptäckts under kontroller från utomstående faktorer. Fel som är dolda eller på annat sätt missats är fortfarande säljarens ansvar.

Skatter – hur ska jag deklarera min husförsäljning?

När du säljer en privatbostadsrätt, en lägenhet eller småhus så måste du betala skatt på vinsten enligt konstens alla regler – specifikt så måste du betala reavinstskatt. Det finns långt mer genomgående beskrivningar och förklaringar på hur du ska gå tillväga när det kommer till husförsäljning och skatt på skatteverkets hemsida.

Avdrag vid husförsäljning

Var noga med att dokumentera allt, särskilt när det kommer till avdrag. Du kan yrka på avdrag på renoveringar och andra former av förbättringar du gjort i anslutning till försäljningen. Du måste dock kunna styrka detta med kvitton, lånehandlingar med mera – i korta drag behöver du så många dokument som möjligt för att stärka dina påståenden.

Du kan läsa mer på Skattemyndigheten här på länken: http://www.skatteverket.se/privat.4.76a43be412206334b89800052864.html

Sidrebar


Vi på Köper Sterbhus har funnits sedan 2005 då vi flyttade in i våra lokal på Vintervägen 43 i Solna för att kunna erbjuda företagare och privatpersoner flytta, rensa och röja efter dödsbon eller flytta från ett ställe till annat med mera.
Vi erbjuder fullkomlig trygg, kvalificerad hjälp för dig som beslutar dig för att anlita våra tjänster.
Våra medarbetare har lång erfarenhet allt från att kunna värdera till att ta hand om dina föremål på det allra bästa sättet.
Vill du ha referenser så kan vi naturligtvis även erbjuda detta.
Välkommen att höra av dig!
Du når oss på mejlen:                       info@köpersterbhusstockholm.se

Eller per telefon under kontorstid:  08 – 25 64 13, 0708 – 25 64 13