Call: 667-549-875| Email: info@example.com

Köper & Säljer Fastigheter

    Eftersom vi har kontakter inom fastighetsbranschen kan vi på Köper Sterbhus i Stockholm hjälpa dig om det är hus efter en släkting eller annat dödsbo som behöver avyttras. Då är vi lösningen för dig.
Vi erbjuder dig nämligen en kostnadsfri rådgivning och värdering av huset eller lägenheten och du får ett kostnadsförslag därefter.
Först då avgör du om du vill utnyttja våra tjänster!
När väl du har bestämt dig för att anlita oss för att sälja hus eller lägenhet hos oss.
Då sätter vi oss ner och går genom alla praktiska detaljer inför försäljningen.

 • Vem som tömmer huset?
 • Vem som ska städa?
 • Och så vidare..

När huset eller lägenheten väl är förberett för försäljning så läggs det/den ut på marknaden. Vi sköter allt vad som med marknadsföring, visning, budgivning, pappersarbete, kontakter med bank, dödsboet med mera. Så du kan luta dig tillbaka och lite på oss att vi tar hand om allt till 100 %.
Så att du kan känna dig trygg och nöjd från hela vägen från sälj till ny köpare!
Du kan överlåta alla bekymmer till oss och vi tar hand om dem på bästa möjliga vis med hjälp av vår kunniga och kvalitetssäkra medarbetares trygga händer.
Är du på jakt efter ett hus eller lägenhet så står vi naturligtvis till tjänst också för att ska kunna hitta just ditt drömboende.

Så tveka inte att kontakta oss!
Du når oss på mejlen:            hus@köpasterbhusstockholm.se
Eller på telefonnummer:      08 – 25 64 15  0708 – 25 64 15
Alla vardagar: 09.00 – 17.00
Övriga tider enligt överenskommelse!       

 och råd vid att sälja hus! 

Att sälja hus är en komplex process speciellt vi ett dödsbo. Och det finns mycket som du behöver tänka på så at du gör en bra affär. En husförsäljning kan innebära många känslor – skilsmässa, separation, dödsbo med mera.
Här kommer du få några tips och råd för dig som säljare så att du blir bättre förberedd om du vill sälja ditt hus genom oss på Köpa Sterbhus i Stockholm eller privat.

När ska jag sälja huset? Att sälja sitt hus kan vara jobbigt känslomässigt. Gör aldrig ett förhastat beslut att sälja ditt hus direkt efter en separation eller ett dödsfall utan se allt till att gör det som en planerad handling. Tyvärr sker de flesta småhusförsäljningarna i samband att man skiljs. Att sälja snabbt innebär ofta en dålig affär helt enkelt eftersom försäljningen inte blir planerad. Undvik också att sälja huset under större visningshelger då utbudet ökar vilket innebär lägre priser exempelvis brukar september till december vara bra månader att sälja sitt hus på.

Hur mycket ska huset värderas till? – Huspriserna påverkas av utbud och efterfrågan och viktiga faktorer är makrofaktorer som bolåneräntan och arbetsmarknaden. Dessutom är husets egenskaper viktiga så som till exempel läge och skick. Det som påverkar husets värde är faktorer som:

 • Läge
 • Standard och inredning
 • Storlek
 • Värmesystem
 • Stambyte – vid större fastigheter
 • Renoveringsbehov – Att renovera ett hus kan vara kostsamt och är ofta inte speciellt bra i samband med att man säljer hus. Däremot kan mindre renoveringar så som kök och badrum bidra till ett bättre marknadsvärde.

Är du osäker kan du alltid kolla med de större bostadsajterna för att få ett riktmärke hur mycket ett likande hus är värderade till och sålt när du gör en marknadsanalys.
Tips och råd vid att sälja hus!
Vid vilken säsong är det bäst att sälja mitt hus? – Tänk på när fördelarna med ditt hus har bästa förutsättningar. Sommaren är högsäsong och naturligtvis en bra tidpunkt att sälja om du har en stor tomt eller bra balkong. Om du har ett bra och konstadseffektivt uppvärmningssystem så kan vintern vara en bra tidpunkt att sälja på.

Lockpriser när du säljer hus – Självklart ska du se till att göra en bra affär och det har länge funnits lockpriser vilket kritiseras från många håll. Olika mäklare har naturligtvis olika resultat så välj en mäklare med omsorg om du inte väljer att sälja huset själv. Acceptpriser är ett annat begrepp som infördes i Stockholm 2011. När det gäller ditt hus så tänk igenom vad som är ditt lägsta pris som du kan acceptera och jämför ditt hus med andra hus i liknande område och standars.

Behöver jag verkligen juristhjälp när jag säljer mitt hus? – Att sälja sitt innebär att du behöver juristhjälp om du inte själv har kompetensen. De flesta väljer att vända sig till en mäklare när de säljer sitt hus. Mäklaren kan hjälpa dig med de juridiska dokument och köpekontrakt men det är du som bestämmer över försäljningen. Det är mäklaren som är personligen är ansvarig för förmedlingsuppdraget – inte mäklarföretaget.

Säljarens ansvar är mycket begränsat när du säljer ditt hus och ifall det riktas anspråk kan du behöva prata med en advokat. Om du själv börjar förhandla med köparen kan du räkna med att köparen kommer tillbaka med nya anspråk och därför kan det vara bekvämt att ha en professionell person som hanterar kontakten.

Behöver jag någon försäkring i samband att jag säljer mitt hus? – Det kan vara tryggt att ha en försäkring (överlåtelseförsäkring) som skyddar dig mot dolda fel. Den skydda dig mot dolda fel. Försäkringen tar säljarens ansvar om det dyker upp något fel och skyddar mot felaktiga elinstallationer och bristande våtutrymmen. Det finns olika nivåer av besiktning i samband med en överlåtelseförsäkring från enkla okulära besiktningar till att man går genom risker och åtgärdsförslag.

Det finns försäkringar för de som:

 • Säljer
 • Köper
 • Boendekostnadsförsäkring

Prata med ditt försäkringsbolag eller med din mäklare.

 forts. Tips och råd vid att sälja hus!
Se till att dokumentera ditt gamla hus. – Oftast har man minnen med sin bostad och därför är det viktigt att dokumentera det gamla huset. Se till att ta personliga fotografier innan du säljer huset. Även om du flyttat till ett nytt ställe kommer du att vara glad över dina gamla fotografier kvar för att komma ihåg hur huset såg ut när du bodde i det.

Vilken mäklare ska jag använda? – Behöver du en mäklare när du säljer huset? Vilken mäklare är bäst för dig? Se till att skilja dina känslor från logiska argument och se till att du får en mäklare du litar på. Mäklare har olika skicklighetsgrad och ambitionsnivå vid fastighetsförsäljning och du ska se till att ha förtroende för den mäklaren u väljer. I Sverige finns det 6730 registrerade mäklare 2012. Det är inte ovanligt att mäklarna avvisar hus som väljaren vill ha för mycket betalt för. Var öppen för idéer och synpunkter som får ditt hus mer marknadsmässigt.

Kontrollera om mäklaren är auktoriserad för de har vissa lagar som de ska följa. Hör med omgivningen om vilken mäklare de rekommenderar och så vidare.
Det finns inga riktlinjer när det gäller arvode så det kan vara förhandlingsbart och vissa har vissa procent som de tar ut eller rent av ett fast pris.
Ett råd! Fråga alltid mäklaren hur många uppdrag han/hon har ingång samtidigt som din försäljning sker och hur ditt hus kommer bli prioriterat.
Sälj hus utan mäklare – Det är alltid du som säljare som bestämmer när och vem du vill göra affärer med. Även om någon har lagt ett högre bud har säljaren rätt att avsluta affären med någon annan.

Ett alternativ är att sälja ditt hus utan mäklare och att du själv annonserar ut ditt hus på olika webbplatser. Allt fler hussäljare väljer den här modellen och du kan spara 70 000 – 100 000 kronor i mäklararvode men då får du räkna med att hålla visningen själv. Tänk på att inte ha en visning på söndagar för det är då alla andra har sina visningar. Ha papper och penna framme så kan eventuella köpare skriva ner information om huset. Var beredd på frågor som till exempel: Hur är skolan här i närheten? Hur fungerar lokaltrafiken och så vidare?

Nackdelen är att kanske inte har erfarenhet och det kan kännas tryggare att använda sig av en mäklare. Det går även att komplettera den modellen med att anlita en avtalsjurist eller med sådan erfarenhet som kan hjälpa dig.

Tips och råd vid att sälja hus!

Måste jag informera om det fel på huset? – En del vill ha en skriskrivningsklausul och försäkringar mot fel av huset. Men om du säljer ett hus har du som säljare upplysningsplikt. Upplysningsplikten styrs av jordabalken 4:e kapitlet paragraf 19. Säljaren kan däremot slippa ansvar för fel som är upptäckbara det vill säga som borde upptäckts vid en undersökning av huset. Säljaren däremot ansvarar för fel som är dolda och inte gått att upptäcka vid en besiktning.Skatter – hur ska jag deklarera min husförsäljning? – Säljer du ett småhus eller äger en lägenhet som är privatbostäder eller privatbostadsrätt måste du betala skatt på vinsten och betala reavinstskatt.

Skatteverket har på sin hemsida bra information om regler som gäller vid en husförsäljning. Du deklarerar försäljningen av ditt hus året efter du sålt det. Du räknar fram vinsten eller förlusten och i vissa fall går det att få uppskov. Glöm inte bort alla avdrag som du kan göra i samband med en husförsäljning.

Avdrag vid husförsäljning – Se till att dokumentera alla avdrag som du kan göra inför din deklaration. Du kan också yrka på avdrag på förbättringar och renoveringar som du har gjort på eller i huset. Men du måste kunna styrka det med kvitton, fotografier, byggnadslovsförhandlingar, lånehandlingar eller annat dokument.
Litet tips! Spara alla kvitto som har med huset att göra, för d kan komma till användning när du ska göra dina avdrag.
Du kan läsa mer på Skattemyndigheten här på länken: http://www.skatteverket.se/privat.4.76a43be412206334b89800052864.html

Sidrebar


Vi på Köper Sterbhus har funnits sedan 2005 då vi flyttade in i våra lokal på Vintervägen 43 i Solna för att kunna erbjuda företagare och privatpersoner flytta, rensa och röja efter dödsbon eller flytta från ett ställe till annat med mera.
Vi erbjuder fullkomlig trygg, kvalificerad hjälp för dig som beslutar dig för att anlita våra tjänster.
Våra medarbetare har lång erfarenhet allt från att kunna värdera till att ta hand om dina föremål på det allra bästa sättet.
Vill du ha referenser så kan vi naturligtvis även erbjuda detta.
Välkommen att höra av dig!
Du når oss på mejlen:                       info@köpersterbhusstockholm.se

Eller per telefon under kontorstid:  08 – 25 64 13, 0708 – 25 64 13